Nevronas Festival/Χορευτική Παράσταση από την Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού DAGIPOLI DANCE Co με το έργο “EXODUS”

Χορευτική Παράσταση από την Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού DAGIPOLI DANCE Co με το έργο “EXODUS”

Details

Time: October 28, 2022 20:00 - 21:00
Location: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Κτήριο Μιλτιάδης΄Έβερτ
Event Type: 1st Day
buy tickets

About Tour

Η Συμπεριληπτική Ομάδα Χορού DAGIPOLI DANCE Co παρουσιάζει το έργο: «EXODUS».

Σε σύλληψη-χορογραφία Γιώργου Χρηστάκη
Επειδή… Η τέχνη και η δημιουργία μπορούν να κάνουν Πολιτική για την Αναπηρία.

Επειδή σπάμε «ταμπού», και δημιουργούμε ρωγμές σε σκληρά στερεότυπα.
Επειδή κάνουμε ανατροπές, και ανοίγουμε δρόμους…
Επειδή….
«Τα πάντα ρει και ουδέν μένει»

Για τις μεγάλες εξόδους που περιμένουν, για ότι καταπιέζει και βαραίνει την ανάσα του ανθρώπου, για όλα τα βάρη που σε έμαθαν να κουβαλάς, για ό,τι εγκλωβίζει την καρδιά το νου και το σώμα, για την ελευθερία τη ψυχής και του ονείρου.

«Το σώμα δεν είναι ωμή, ανέκφραστη, ακατέργαστη ύλη.
Η ψυχή το διαπερνάει και του δίνει φως.
Αν το αφήσεις ελεύθερο είναι άξιο να πάρει το δρόμο που εκείνο έχει αποφασίσει χωρίς την επέμβαση κανενός.
Πολλές φορές ο άνθρωπος θέλει να απαλλαγεί μια απ’ την ψυχή και μια απ’ το σώμα του.. Του πέφτει πολύ βάρος να τα χαίρεται και τα δυο.
Όταν ο άνθρωπος βρει τον τρόπο να κάνει τα δυο αυτά αιώνια στοιχεία να φιλιώσουν, ν’ αγαπηθούν, τότε μπορεί να ζει και να πορεύεται ακέραιος».

Η DAGIPOLI DANCE Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα.«Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση… φωτιά, ένα “πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια… που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό».

Το έργο μας στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.

«Λυγίσαμε τα πόδια για να δούμε τον κόσμο από χαμηλά, όπως τον βλέπουν τα φυτά, τα ζώα και τα παιδιά. Σκόπιμα παραμορφώσαμε το πρόσωπο, απωθώντας τη φυσική τάση για ορθή έκφραση. Όταν το σώμα απελευθερώνεται από τα κοινωνικά δεσμά, εκπληκτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν»…
Tatsumi Hijikata

Συντελεστες

Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Πιάνο: Χρήστος Καρνάβας
Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης
Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσίγκρη, Ελένη Κόντζιλα, Ελίνα Τζαβάρα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Ιόλη Σπηλιοπούλου, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Αλέκος Μπλάτζε, και Γιώργος Χρηστάκης.

Υπηρεσίες Προσβασιμότητας:
από την ATLAS E.P. για Κ(κ)ωφά ή βαρήκοα άτομα με ζωντανό υπερτιτλισμό (Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη)
από την IRISLAND ΚΟΙΝΣΕΠ Audio Visual Accessibility Services Ακουστική περιγραφή [AD: Audio Description] για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Follow and Share