Oμιλίες… ανθρώπων με αναπηρία ή νευροδιαφορετικότητα που μοιράζονται με το κοινό εμπειρίες, γνώσεις, βιώματα, συναισθήματα… μοιράζονται την «κινητήρια» σκέψη τους ότι «η αναπηρία δεν είναι εμπόδιο αλλά άλλη μια πρόκληση της ζωής».
Επαγγελματίες από τον χώρο της αναπηρίας μας εξηγούν με ποιούς τρόπους λειτουργεί και πού οδηγεί η «προσβασιμότητα» τα Άτομα με Αναπηρία…
Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική… σε μια δραστήρια ζωή!
Υπηρεσίες Προσβασιμότητας από την HandsUp:
με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ) επί σκηνής
Γνωρίστε τους ομιλητές:
Δρ. Χάρις Καρνέζη
Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα
Η Δρ. Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Eκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο Άσπεργκερ και σχεδίασε ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο για τα παιδιά αυτά, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ) που συνδυάζει την τέχνη του θεάτρου με αρχές από γνωσιακές και συμπεριφορικές θεραπείες.
Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και το μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας του πανεπιστημίου του Δουβλίνου. Στην Ελλάδα τιμήθηκε με το βραβείο Γυναίκα Επιστήμων της Χρονιάς, από τον όμιλο Λυμπέρη. Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια στην Ιρλανδία, την Αυστραλία, την Αμερική και το Μεξικό. Επίσης τη μέθοδό της δίδαξε σε Ψυχολόγους, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και Δασκάλους Ειδικής Αγωγής σε Ιρλανδία, Αυστραλία, Αμερική και Ελλάδα.
Έχει κάνει διαλέξεις και σεμινάρια στα πανεπιστήμια Newman College στο Βirmingham της Αγγλίας, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και στο Trinity College Dublin της Ιρλανδίας, ενώ έχει σταθερές συνεργασίες με ειδικά σχολεία τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ιρλανδία όπου εφαρμόζει το ΓΣΔ. Μέχρι στιγμής έχει δουλέψει σε τακτική βάση με πάνω από 300 παιδιά στο φάσμα του αυτισμού σε Ιρλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα. Το 2016 συνεργάστηκε με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου σχεδίασε και υλοποίησε 3 εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς και παιδιά με θέμα την διαχείριση των συναισθημάτων (θυμός, λύπη, φόβος). Το 2017 συνεργάστηκε με το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στο πρώτο μέρος της τριλογίας για την καλή αφήγηση «ΑΓΑΠΗ». Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και του Autism Theatre Research Network.
Βαγγέλης Αυγουλάς
“Διαφορετικότητα & Ελληνική Πραγματικότητα”
Είναι τυφλός δικηγόρος με εξειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι επιστημονικός Συνεργάτης του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Ιλίου, Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης VIEWS για νέους με προβλήματα όρασης, Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Υποτρόφων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (HELLENIC U.S. ALUMNI
Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια»