Το εργαστήρι απευθύνεται σε φροντιστές ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές ή άλλου είδους νοσήματα όπως άνοια ή αυτοάνοσα και αποτελείται από δύο μέρη.
Αρχικά, μια ομιλία από την Ιστορικό Τέχνης και ειδικό σε θέματα Εκπαίδευσης και Τέχνης και Εικαστικής Θεραπείας Μαρία Αθανασέκου, σχετικά με τη βοήθεια και τα εφόδια ψυχής που προσφέρει η Τέχνη ως διαδικασία αυτοεξερεύνησης και εσωτερικής χαρτογράφησης, αλλά και καταπράυνσης τραυματικών γεγονότων στη ζωή του ανθρώπου. Στο δεύτερο πρακτικό μέρος, η εικαστικός, Ιστορικός Συμβόλων και Ειδικευόμενη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ρωξάνη Γιάννου, θα παρουσιάσει συνοπτικά κάποια έργα που έχει δημιουργήσει στα πλαίσια της Τέχνης ως συμπληρωματικής θεραπευτικής διαδικασίας και θα βρίσκονται στον χώρο.
Τα έργα είναι μικρής κλίμακας μεικτής τεχνικής έργα (κολλάζ και ασεμπλάζ) και αποτελούνται κυρίως από συμβολικά αντικείμενα που συνδέονται με οικογενειακές ιστορίες και αφηγήσεις, μιλούν μέσα από το πολύ προσωπικό για συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις που αφορούν όλους του ανθρώπους, όπως πένθος, απώλεια, θέματα ταυτότητας και αίσθησης εαυτού, νοσταλγία, αναμνήσεις, αγάπη, μίσος, απογοήτευση, ψυχικός πόνος, ελπίδα και άλλα.
Το εργαστήρι απευθύνεται στα άτομα οικογενειακού συγγενικού ή μη περιβάλλοντος που λειτουργούν και δρουν ως φροντιστές ατόμων με ψυχικά νοσήματα ή άλλες νόσους, όπως για παράδειγμα η άνοια ή αυτοάνοσα νοσήματα που διαταράσσουν την αίσθηση ταυτότητας του ατόμου και προκαλούν σημαντικές αλλαγές στη ρουτίνα και την καθημερινή ζωή του πάσχοντος, αλλά και του περίγυρού του. Τα έργα θα αποτελέσουν έναυσμα για τη δημιουργία ενός προσωπικού έργου από τον κάθε συμμετέχοντα – φροντιστή και θα δοθεί αρκετός χρόνος τόσο για τη δημιουργία όσο και για τη συζήτηση που θα ακολουθήσει με μοίρασμα σκέψεων και ανατροφοδότησης για όσους το επιθυμούν.