Nevronas Festival/Workshop | Θεατρικό Παιχνίδι με τις Κατερίνα Χατζάκη και Γιώτα Ευσταθίου

Workshop | Θεατρικό Παιχνίδι με τις Κατερίνα Χατζάκη και Γιώτα Ευσταθίου

Details

Time: October 06, 2023 12:00 - 13:15
Location: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων - Κτήριο Δεξαμενές
Event Type: 2nd Day
buy tickets

About Tour

Δύο θεατροπαιδαγωγοί και είκοσι άγνωστα μεταξύ τους παιδιά, θα μετατραπούν σε μια δημιουργική ομάδα. Θα γνωριστούν, θα ζεστάνουν σώματα, αισθήσεις, συναισθήματα και φωνές! Θα αναζητήσουν, θα εξερευνήσουν, θα ανακαλέσουν, θα φανταστούν, θα πειραματιστούν και θα διασκεδάσουν δημιουργώντας μέσω της κίνησης, της μουσικής, των αυτοσχεδιασμών, των αισθητηριακών παιχνιδιών και των θεατρικών παιχνιδιών, ένα παραστατικό και εικαστικό αποτέλεσμα. 

Σας περιμενουμε! 

Ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-9 ετών.
Καλή και δημιουργική διασκέδαση!

Συντονίζουν: Κατερίνα Χατζάκη και Γιώτα Ευσταθίου

Η Κατερίνα Χατζάκη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Το 2012 ολοκλήρωσε το ετήσιο βιωματικό σεμινάριο Θεατρικής Αγωγής του Θεάτρου Πόρτα της Ξένιας Καλογεροπούλου. Το 2016 ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α με κατεύθυνση Θέατρο και Εκπαίδευση.

Από το 2017, εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Αθηνών με θέμα την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετείχε στη διδασκαλία του μαθήματος «Θέατρο στην Εκπαίδευση» (Διδάσκοντες: Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Δημάκη-Ζώρα και Τάκης Τζαμαργιάς, μέλος Ε.Ε.Π. και Σκηνοθέτης) με διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών ημερίδων και επιστημονικών συνεδρίων σχετικών με την Εκπαίδευση και τον ρόλο των Τεχνών σε αυτήν, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σε βιωματικά σεμινάρια/εργαστήρια για το θέατρο στην Εκπαίδευση. Από το 2004, εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δημόσια δημοτικά σχολεία όπου και διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με τους μαθητές της.

Συνεργάστηκε με την ΚΑΠΠΑ Εκδοτική στη σειρά «Θέατρο για παιδιά και νέους» φτιάχνοντας τις θεατροπαιδαγωγικές δραστηριότητες στις διασκευές των θεατρικών έργων για παιδιά. Συνεργάζεται με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων δημόσιων σχολείων, δημιουργώντας θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά.

Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με Σχολικούς Συμβούλους της Αττικής και της Περιφέρειας και οργανώνει ως εμψυχώτρια και επιμορφώτρια, θεατρικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς από το 2010. Από το 2021 συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο ως εμψυχώτρια στα τακτικά εργαστήρια και στο πρόγραμμα «Το θέατρο στο Νέο Σχολείο» (ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας και Πρότυπο Λύκειο Χαλκίδας).

Η Γιώτα Ευσταθίου είναι απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Είναι πιστοποιημένη σύνοδος ατόμων με οπτική αναπηρία σε χώρους πολιτισμού και τέχνης. Παλαιότερα παρέδιδε θεατρικά μαθήματα στην Ακαδημία πολιτών.

Αισθάνομαι, βιώνω εξωτερικεύω – συναισθήματα. Γελάω, κλαίω, πονάω, μαθαίνω – κάθε μέρα.
Αναθεωρώ, αναζητώ, ψάχνω, δέχομαι – νέες απόψεις βοηθάω, δέχομαι – βοήθεια.
Αισθάνομαι, εξωτερικεύω. Επιβραβεύω, παροτρύνω, προσπαθώ, αναγνωρίζω – τα λάθη
μου. Ζητώ συγνώμη, συγχωρώ. Αγαπώ, μοιράζομαι, αποδέχομαι. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω
χαίρομαι, γεννώ, ζω Είμαι άνθρωπος.

Δάνεισε τη φωνή της σε αρκετά παιδικά ηχογραφημένα παραμύθια και έχει δουλέψει σε κινηματογράφο, τηλεόραση, θέατρο (ανάμεσα τους και στην επαγγελματική συμπεριληπτική θεατρική ομάδα ΘΕΑΜΑ). Σκηνοθετεί παραστάσεις ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες.

Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας της ομάδας του nevronas.gr, αναδεικνύοντας το πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας το παιχνίδι, η ψυχαγωγία και η διασκέδαση.

Follow and Share