Nevronas Festival/news /Επισκεφθείτε τα Περίπτερα του 2ου Nevronas FESTival!

Blog

Επισκεφθείτε τα Περίπτερα του 2ου Nevronas FESTival!

Εκτός από τις 65 δράσεις για μικρούς και μεγάλους και πάνω από 200 καλλιτέχνες, ανάπηρους και μη, φέτος στον εξωτερικό χώρο της άνω αυλής της Τεχνόπολις, από τις 10:00 έως τις 23:00, μπορείτε να επισκεφθείτε τα περίπτερα των φορέων που φιλοξενούνται στο 2ο Nevronas FESTival. 

Μην χάνεις καιρό… Κλείσε το εισιτήριό σου ΕΔΩ…

Πρωινό Εισιτήριο (10:00 – 17:00) 7Ε
Απογευματινό Εισιτήριο (15:00 – 24:00) 10Ε
Ημερήσιο Εισιτήριο (10:00 – 24:00) 15Ε
Τετραήμερο Εισιτήριο (5, 6, 7 & 8/10 | 10:00 – 24:00) 35Ε

Πάμε να τους γνωρίσουμε με λίγα λόγια… τα πολλά θα τα πείτε από κοντά με τους ανθρώπους που θα συναντήσετε!

Το «Τζάμπολ της Αγάπης™» («Jump – Ball of Love™») «Όλα τα παιδιά γίνονται μία ομάδα, με μία μπάλα να τα ενώνει». Ξεκίνησε το 2016 ως προσαρμοσμένος αγώνας καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση της συμμετοχής στο μπάσκετ των παιδιών που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού. Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής, μαζί με τον γιο του που βρίσκεται στο Φάσμα του Αυτισμού, δημιούργησαν στη συνέχεια, το προπονητικό πρόγραμμα της «Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής» του «Τζάμπολ της Αγάπης™». Ένα καινοτόμο πρόγραμμα εθελοντικής διδασκαλίας του μπάσκετ για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής, τη Συν-Εκπαίδευση τους με άλλα παιδιά και την αποδοχή τους με την κατάργηση κάθε διαφορετικότητας, εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Η ΕΣΤΙΑ δεν εκπαιδεύει απλά μαθητές αλλά φροντίζει ολιστικά και εφ’ όρου ζωής ανθρώπους με Νοητική Αναπηρία. Ιδρύθηκε το 1982 από γονείς και φίλους ατόμων με νοητική υστέρηση και είναι ΝΠΙΔ, ειδικώς αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής κατάρτισης, κοινωνικής ένταξης και υποστηριζόμενης εργασίας σε άτομα με νοητική αναπηρία.

Η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.)ιδρύθηκε το 1973 από γονείς ατόμων με νοητική αναπηρία. Σκοπός της Ε.Γ.Ν.Υ.Α. είναι «η μέριμνα για την προστασία, περίθαλψη, διαπαιδαγώγηση, ανάπτυξη δεξιοτήτων, σωματική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση, κοινωνική προσαρμογή και ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες εφ’ όρου ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία ηλικίας άνω των 18 ετών, και των φύλων».

Γη Θεραπαινίς (σημαίνει η φροντίστρια γη) είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές. Πραγματοποιεί δράσεις και εκδηλώσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίση και έχει ως βασικό σκοπό την δημιουργία πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος με εργαστήρια και ξενώνα για αυτιστικά άτομα.

Το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών (ΚΑΠΑ3) έχει ως αποστολή του να βοηθήσει κάθε άνθρωπο σε όλες τις πτυχές της ασθένειας του και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του, µέσω της παροχής κάθε δυνατής βοήθειας, καθώς και με υπηρεσίες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, πάντα με ανοικτή, έντιμη και με σεβασμό στάση.

Η FairLife L.C.C.είναι ο πρώτος και μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας που ασχολείται αποκλειστικά με τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Συνεργαζόμαστε με πάνω από 10 επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, είμαστε μέλη 7 ελληνικών και διεθνών φορέων και με την αμέριστη στήριξη των υποστηρικτών μας συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας, οραματιζόμενοι έναν κόσμο χωρίς Καρκίνο του Πνεύμονα!

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.) ιδρύθηκε το 2002 από τους αποφοίτους των ανώτερων ελληνικών Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Πρόκειται για επιστημονικό – επαγγελματικό Σύλλογο που σκοπός του είναι η προώθηση της επιστήμης της Λογοθεραπείας. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1100 μέλη, αποτελώντας τον πολυπληθέστερο και αντιπροσωπευτικό σύλλογο λογοθεραπευτών στην Ελλάδα. Ο Σ.Ε.Λ.Λ.Ε είναι νομίμως αναγνωρισμένο επαγγελματικό σωματείο (Αρ. Απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου 1544/2002) και μέλος του International Association of Communication Sciences and Disorders (IALP).

Woli είναι η πρώτη τραπεζική εφαρμογή και χρεωστική κάρτα VISA, σχεδιασμένη για νέους από 8 ετών και πάνω, συν-διαχειριζόμενη από τους γονείς τους. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για να έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι αυτονομία με τα χρήματά τους και για να εκπαιδευτούν στην οικονομική διαχείριση, με έναν απόλυτα ασφαλή αλλά και διασκεδαστικό τρόπο.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» είναι μια εμψυχωτική ομάδα που προσφέρει ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της τέχνης, σε παιδιά που νοσηλεύονται ή φιλοξενούνται σε φορείς Παιδικής Προστασίας, όπως επίσης σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.

Επισκέψου την ιστοσελίδα του Nevronas FESTival για να μάθεις το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: festival.nevronas.gr

Γιατί η Συμπερίληψη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής μας πραγματικότητας!

Feel the Art… your Own way!

ΧΟΡΗΓΟΙ: Δημουλάς ΑΕ, Ειδικά Καλώδια | Μοριακή Βιόκοσμος

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Alpha Bank | Αθηναϊκή Ζυθοποιία | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Vodafone

Nevronas FESTival Team 

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του nevronas.gr:
Website: https://nevronas.gr & festival.nevronas.gr
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/786112603149326
Facebook Page: https://www.facebook.com/www.nevronas.gr
Instagram: https://www.instagram.com/nevronas.gr
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCwM3lZ6Sw-B5JF7fpbm9T5Q
Twitter: https://twitter.com/nevronas

No Comments

Leave a Reply