Title image

About Us

There is no difference… just people

Μια ιδέα… με πολλές δράσεις
Η διαδικτυακή πλατφόρμα nevronas.gr είχε και έχει ως βασικό στόχο την συγκέντρωση όλων των δεδομένων και πληροφοριών εκείνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε Άτομα με και χωρίς Αναπηρία γύρω από την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία, τα Νομικά δικαιώματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη.

Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα της ομάδας μας παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά πρόκληση!

Με την παρουσία μας και την Συμπεριληπτική θεματολογία μας, στοχεύουμε στην διάδραση και την συνάντηση Ανθρώπων με Αναπηρία, Ευπαθών Ομάδων, Συλλόγων, Φορέων, Επαγγελματιών Υγείας – Εκπαίδευσης – Αθλητισμού και Τεχνών, Εταιριών με προϊόντα υγείας και υπηρεσίες, συντελώντας στη δημιουργία του χώρου εκείνου, που είναι απαραίτητος για την εφαρμογή και την ιδέα της Συμπερίληψης και του σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία

Το πεδίο Έρευνας και Δράσεων του nevronas.gr…
Κινούμαστε σ’ ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει με την Αρθρογραφία, τις Συνεντεύξεις, το NevronasTV, την Ραδιοφωνική Εκπομπή OpenMind Radio και την Ειδησεογραφική Επικαιρότητα, τα νομικά και δικαιωματικά θέματα των ΑμεΑ στην υγεία-εκπαίδευση, τις ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις, την κάλυψη και υποστήριξη Συμπεριληπτικών αθλητικών δράσεων και καλλιτεχνικών παραστάσεων και εκδηλώσεων και φυσικά την Προσβασιμότητα.

Θεωρούμε ότι η Προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο εργαλείο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και η απάντηση στις προκλήσεις της αναπηρίας.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με άλλες ομάδες στους χώρους της Εκπαίδευσης – Τεχνολογίας – Τέχνης – Αρχιτεκτονικής και Αθλητισμού, εντοπίζουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε τα ‘”εργαλεία” εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους με αναπηρία λειτουργικούς και την ζωή προσβάσιμη σε αυτούς. Στην ομάδα μας που αποτελείται και από επαγγελματίες υγείας και
εκπαίδευσης, γνωρίζουμε εμπειρικά ότι δεν υπάρχει προοπτική για τους ΑμεΑ, αν δεν εδραιωθεί η Προσβασιμότητα… ο, επί της ουσίας, μοχλός της λειτουργικότητας.

Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική

INFO: Το site είναι εύχρηστο, συγκεντρωτικό και αποτελεσματικό με σχεδιασμό που κάνει την πλοήγηση εύκολη και γρήγορη. Σε όλο αυτό το εγχείρημα, σημαντικό ρόλο παίζει η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στην ομάδα του nevronas.gr με τα μέλη και τους
επισκέπτες.

nevronas.gr

Νίκος Παγίδας

Σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙΑ) Τμήμα Εργοθεραπείας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 2004, σε κέντρα αποκατάστασης, διημέρευσης, εκπαίδευσης, ειδικών θεραπειών και κατ΄ οίκον συνεδρίες.

Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική υστέρηση, αυτιστική συμπτωματολογία και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.

Συμπαρουσιαστής της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Είναι ο εμπνευστής της ιδέας του nevronas.gr, οργανώνει και συντονίζει τις προσπάθειες της ομάδας.

Πόπη Μάλεση

Bachelor οf Arts στην Ψυχολογία. Master οf Arts- Ειδικότητα στην Ψυχολογία του Νοητικά Υστερημένου Ατόμου. Keele University-Αγγλία. Μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων-B.P.S. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους. Πιστοποίηση στην σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Πυξίδα”, της SHL Hellas (νυν Evalion).

Πολυετής εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών, ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική υστέρηση και αυτισμό, με χρήση μεθόδων γνωσιακής, συμπεριφορικής προσέγγισης. Υποστηρικτική Συμβουλευτική γονέων, παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτιστική συμπτωματολογία.

Είναι αρχισυντάκτρια της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της, καθοδηγεί την ομάδα στα θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του site και επιμελείται την αρθρογραφία.

Ελισάβετ Λάτσιου

Σπούδασε στο τμήμα ‘Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών’ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει Master από το τμήμα ‘Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων’ της Παντείου.

Επιπλέον σαν ανάγκη έκφρασης της καλλιτεχνικής φύσης ήρθαν οι σπουδές της πάνω στο  ‘ fashion design and styling’.

Έχει λάβει μέρος σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις ευπαθείς ομάδες. Ιδρύτρια εταιρείας ρουχισμού και creative director σε fashion projects.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς του Μarketing και της επικοινωνίας για τους οποίους είναι και επικεφαλής στο nevronas.gr.

Γιώτα Ευσταθίου

Απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. 

Δάνεισε τη φωνή της σε αρκετά παιδικά ηχογραφημένα παραμύθια και έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Σκηνοθετεί παραστάσεις ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων.

Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες. Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας, αναδεικνύοντας το πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας.

Κωνσταντίνα Χαντζηγεωργίου

Η Κωνσταντίνα Χαντζηγεωργίου είναι απόφοιτη της σχολής δημοσιογραφίας, ANT1 Media Lab. Ασχολείται ενεργά με την επικοινωνία και το Marketing, ενώ έχει διατελέσει μέλος του τμήματος επικοινωνίας και μέσων της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, όπου η συμμετοχή της, υπήρξε καθοριστική.

Είναι Podcaster στο δημοφιλές της Podcast με τίτλο: «Πες τα στη Θεία Κοκό». Είναι δημοσιογράφος με ειδίκευση στο δικαστικό ρεπορτάζ.

44930640_2295990660629772_3957314838547398656_n
avali-official-member-of-nevronas

Αβάλη

Η ΑΒΑΛΗ είναι Φορέας προστασίας και κοινωνικής ένταξης αυτιστικών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, που ενώνει γονείς που έχουν παιδιά με ΔΑΦ και όχι μόνο…

Το Όραμα…
Όραμα της Αβάλης είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου και ιδιοσυντήρητου, οικισμού διαβίωσης ενήλικων αυτιστικών.

Καλύτερη εκπαίδευση και ένταξη στην αγορά εργασίας, υγεία-ασφάλεια και προστασία, δομές ψυχαγωγίας-απασχόλησης και διαβίωσης και κυρίως η στήριξη της οικογένειας είναι για την Αβάλη οι τομείς παρέμβασης.

Όλες οι δράσεις στόχο έχουν την αλλαγή στον τρόπο που «κοιτάμε», «εκπαιδεύουμε», «επικοινωνούμε» και «αντιμετωπίζουμε» τα αυτιστικά άτομα. Γιατί οι αυτιστικοί έχουν ένα «διαφορετικό τρόπο σκέψης», δεν είναι «ήσυχοι» και «εύκολοι», αλλά μπορούν και επιζητούν και οι ίδιοι να είναι δημιουργικοί και παραγωγικοί.

Συνοικία Άγιος Σπυρίδωνας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ» ιδρύθηκε το 2017 και είναι η φυσική συνέχεια του συλλόγου «Άγιος Σπυρίδωνας».

Φιλοδοξεί να αναδείξει όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, της γειτονιάς και της συνοικίας με την συνεργασία και υποστήριξη όλων όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται, στην συνοικία αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο Αγίου Δημητρίου, για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

logo-sillogou1
nikos_poul

Νίκος Πουλάκης

Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ  ΠΕΙΡΑΙΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης  στο κομμάτι των Digital Media.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει εργασθεί, MTV & Nickelodeon, MAD TV, Primemedia. Από το 2017 διατηρεί τη δική του εταιρία  (LiSolutions) και παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑccessLab

Η AccessLab ιδρύθηκε το 2017 στην Αθήνα. Αποτελεί μια συνεργασία πολεοδόμων και μηχανικών γεωπληροφορικής με αντικείμενο την παροχή έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της αστικής κινητικότητας.

Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και εργαλείων, αποτελώντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

accesslab

Κωνσταντίνος Λαλιώτης

Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης είναι ιδρυτής της AccessLab και υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική της. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στις σχέσεις μεταξύ αστικού χώρου, δικαιοσύνης και σχεδιασμού υπό το πρίσμα της τεχνολογίας. Διαθέτει εμπειρία στο  team leadership και δραστηριοποιείται παράλληλα ως μέντορας καινοτόμων φοιτητικών σχημάτων. 


Εκπαίδευση: Χωροταξία – Πολεοδομία (ΑΠΘ) | Διοίκηση Επιχειρήσεων (mini MBA IDC Herzliya & ELTRUN ΟΠΑ)

LiSolutions

Έχει αναλάβει τo web hosting του διαδικτυακού χώρου όπως επίσης το design και development της ιστοσελίδας. Η LiSolutions είναι μία επιχείρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον πελάτη. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει λύσεις σύμφωνες με τις τελευταίες ενημερώσεις στον χώρο.