Title image

About Us

There is no difference… just people

Μια ιδέα… με πολλές δράσεις
Η διαδικτυακή πλατφόρμα nevronas.gr είχε και έχει ως βασικό στόχο την συγκέντρωση όλων των δεδομένων και πληροφοριών εκείνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε Άτομα με και χωρίς Αναπηρία γύρω από την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία, τα Νομικά δικαιώματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη.

Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα της ομάδας μας παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά πρόκληση!

Με την παρουσία μας και την Συμπεριληπτική θεματολογία μας, στοχεύουμε στην διάδραση και την συνάντηση Ανθρώπων με Αναπηρία, Ευπαθών Ομάδων, Συλλόγων, Φορέων, Επαγγελματιών Υγείας – Εκπαίδευσης – Αθλητισμού και Τεχνών, Εταιριών με προϊόντα υγείας και υπηρεσίες, συντελώντας στη δημιουργία του χώρου εκείνου, που είναι απαραίτητος για την εφαρμογή και την ιδέα της Συμπερίληψης και του σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία

Το πεδίο Έρευνας και Δράσεων του nevronas.gr…
Κινούμαστε σ’ ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει με την Αρθρογραφία, τις Συνεντεύξεις, το NevronasTV, την Ειδησεογραφική Επικαιρότητα, τα νομικά και δικαιωματικά θέματα των ΑμεΑ στην υγεία-εκπαίδευση, τις ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις, την κάλυψη και υποστήριξη Συμπεριληπτικών αθλητικών δράσεων και καλλιτεχνικών παραστάσεων και εκδηλώσεων και φυσικά την Προσβασιμότητα.

Θεωρούμε ότι η Προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο εργαλείο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και η απάντηση στις προκλήσεις της αναπηρίας.

Γι’ αυτό και σε συνεργασία με άλλες ομάδες στους χώρους της Εκπαίδευσης – Τεχνολογίας – Τέχνης – Αρχιτεκτονικής και Αθλητισμού, εντοπίζουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε τα ‘”εργαλεία” εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους με αναπηρία λειτουργικούς και την ζωή προσβάσιμη σε αυτούς. Στην ομάδα μας που αποτελείται και από επαγγελματίες υγείας και
εκπαίδευσης, γνωρίζουμε εμπειρικά ότι δεν υπάρχει προοπτική για τους ΑμεΑ, αν δεν εδραιωθεί η Προσβασιμότητα… ο, επί της ουσίας, μοχλός της λειτουργικότητας.

Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική

nevronas.gr

m2

Νίκος Παγίδας

Ο Νίκος Παγίδας σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙΑ) Τμήμα Εργοθεραπείας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 2004, σε κέντρα αποκατάστασης, διημέρευσης, εκπαίδευσης, ειδικών θεραπειών και κατ΄ οίκον συνεδρίες.

Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική αναπηρία, αυτιστική συμπτωματολογία και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.

Είναι ο εμπνευστής της ιδέας του nevronas.gr, οργανώνει και συντονίζει τις προσπάθειες της ομάδας.

Από το 2019 έως και το 2022, ήταν συμπαρουσίαστής στην ραδιοφωνική εκπομπή OpenMind, δίνοντας μικρόφωνο στα Άτομα με Αναπηρία και στις ευπαθείς ομάδες.

Πόπη Μάλεση

Bachelor οf Arts στην Ψυχολογία. Master οf Arts- Ειδικότητα στην Ψυχολογία του Νοητικά Υστερημένου Ατόμου. Keele University-Αγγλία. Μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων-B.P.S. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους. Πιστοποίηση στην σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Πυξίδα”, της SHL Hellas (νυν Evalion).

Πολυετής εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών, ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική υστέρηση και αυτισμό, με χρήση μεθόδων γνωσιακής, συμπεριφορικής προσέγγισης. Υποστηρικτική Συμβουλευτική γονέων, παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτιστική συμπτωματολογία.

Είναι αρχισυντάκτρια της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της, καθοδηγεί την ομάδα στα θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του site και επιμελείται την αρθρογραφία.

popi_malesi
m3

Ελισάβετ Λάτσιου

Σπούδασε στο τμήμα ‘Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών’ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Έχει Master από το τμήμα ‘Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων’ της Παντείου. Επιπλέον σαν ανάγκη έκφρασης της καλλιτεχνικής φύσης ήρθαν οι σπουδές της πάνω στο ‘fashion design and styling’.

Έχει λάβει μέρος σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις ευπαθείς ομάδες. Ιδρύτρια εταιρείας ρουχισμού και creative director σε fashion projects.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς του Μarketing και της επικοινωνίας για τους οποίους είναι και επικεφαλής στο nevronas.gr.

Γιώτα Ευσταθίου

Αισθάνομαι, βιώνω εξωτερικεύω – συναισθήματα. Γελάω, κλαίω, πονάω, μαθαίνω – κάθε μέρα. Αναθεωρώ, αναζητώ, ψάχνω, δέχομαι – νέες απόψεις βοηθάω, δέχομαι – βοήθεια. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω. Επιβραβεύω, παροτρύνω, προσπαθώ, αναγνωρίζω – τα λάθη μου. ζητώ συγνώμη, συγχωρώ. Αγαπώ, μοιράζομαι, αποδέχομαι. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω χαίρομαι, γεννώ, ζω Είμαι άνθρωπος.

Η Γιώτα Ευσταθίου είναι απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Παλαιότερα παρέδιδε θεατρικά μαθήματα στην Ακαδημία πολιτών.

Δάνεισε τη φωνή της σε αρκετά παιδικά ηχογραφημένα παραμύθια και έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Σκηνοθετεί παραστάσεις ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες.

Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας της ομάδας του nevronas.gr, αναδεικνύοντας το πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας.

m1

Λουκία Χαϊδεμενάκη

Η Λουκία Χαϊδεμενάκη είναι ερευνήτρια, ψυχολόγος και art therapist με σπουδές στην Αγγλία, στην Γερμανία και στην Ελλάδα και (PhDc, MSc, MA Arts & Cultural Management, μέλος του Ελληνικού & Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και Βρετανικού Συλλόγου Εικαστικών Θεραπευτών).

Έχει εργαστεί στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ένταξης παιδιών/νέων με αναπηρία στη Γερμανία και στην ψυχιατρική αποϊδρυματοποίηση και αποκατάσταση στην Ελλάδα (Πρόγραμμα Ψυχαργώς –Υπουργείο Υγείας) και αποτελεί διοικητικό μέλος του Hearing Voices Network Greece. Στην ΑΜΑΚΑ είναι Project Manager Ευρωπαϊκών επιδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων αυτοσυνηγορίας μέσω τέχνης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων.

Έχει εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για το πρόγραμμα ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής ατόμων με αναπηρίες στον Πολιτισμό (2021-2022) και έχει επιμεληθεί εκθέσεις καλλιτεχνών με αναπηρία. Το καλοκαίρι 2022 έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ένα ethnographic research art-based πρόγραμμα στο Εκουαδόρ με κοινότητες ιθαγενών, το οποίο έχει δημοσιευθεί στο Canadian Journal of Art Therapy. Κλινικά εργάζεται στην κοινωνική ένταξη και υποστηριζόμενη διαβίωση Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.

Παράλληλα διδάσκει μεθοδολογία έρευνας και είναι επόπτρια στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση (Queen Margaret University/Metropolitan College) και ερευνητικά της άρθρα έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

m4
m6

Γκίκας Μελαχροινός

Είχα την χαρά να ολοκληρώσω σπουδές (BSc in Marketing από το University of Indianapolis, HND in Multimedia programming κ.α.) σε θέματα που με ενδιέφεραν. Οι σπουδές αυτές με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο γύρω μου. Παράλληλα όμως, πάντα εξερευνούσα και πειραματιζόμουν με τις σχετικές με την εικόνα, τέχνες. Ζωγραφίζω, ασχολούμαι με την φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια παθιάστηκα με το βίντεο.“Οι οπτικές τέχνες με βοηθούν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο μέσα μου και να βρω την ισορροπία μου.”

Συγκεκριμένα έχω ασχοληθεί φωτογραφικά με: Θέματα Pop & Urban κουλτούρας, φωτογραφίσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων, φωτογράφιση προϊόντων, εταιρικά events, μόδα, εξώφυλλα βιβλίων (έχω κάνει και επιμέλεια), αρχιτεκτονική φωτογραφία.

Βασίλης Καββαδίας

Ο Βασίλης Καββαδίας γεννήθηκε στην Κέρκυρα και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων.

Έχει πολυετή εμπειρία σε πωλήσεις και σε τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, κάτι το οποίο του προσφέρει άνεση στην επικοινωνία.

Το ενδιαφέρον του σε θέματα αναπηρίας, τον έκαναν να γνωρίσει το nevronas.gr και το έργο του. Η διάθεση του να βοηθήσει ενεργά, είχε σαν αποτέλεσμα να ενταχθεί στην ομάδα του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας από τον Ιανουάριο του 2022.

Η συμμετοχή του στο back office ενός απαιτητικού τμήματος, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργία του, έχει δώσει νέα ώθηση και δυναμική.

m5
m8

Νάνσυ Παναγουλοπούλου

Η Νάνσυ Παναγουλοπούλου σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ.

Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ.

Έχει λάβει επιπλέον μετεκπαίδευση τόσο στο κομμάτι της μετάφρασης και του υποτιτλισμού, όσο και πάνω στο γραπτό λόγο και το digital marketing. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση, το editing, τη διαχείριση social media και την αρθρογραφία.

Συνεχίζει τις μεταφράσεις αλλά πλέον κυρίως αρθρογραφεί σχετικά με τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, την κουλτούρα, την κοινωνική επικαιρότητα και φυσικά για θέματα υγείας.

Κωνσταντίνος Λαλιώτης

Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης είναι ιδρυτής της AccessLab και υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική της. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στις σχέσεις μεταξύ αστικού χώρου, δικαιοσύνης και σχεδιασμού υπό το πρίσμα της τεχνολογίας. Διαθέτει εμπειρία στο  team leadership και δραστηριοποιείται παράλληλα ως μέντορας καινοτόμων φοιτητικών σχημάτων. 


Εκπαίδευση: Χωροταξία – Πολεοδομία (ΑΠΘ) | Διοίκηση Επιχειρήσεων (mini MBA IDC Herzliya & ELTRUN ΟΠΑ)

m7
nikos_poul

Νίκος Πουλάκης

Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ  ΠΕΙΡΑΙΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης  στο κομμάτι των Digital Media.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει εργασθεί, MTV & Nickelodeon, MAD TV, Primemedia. Από το 2017 διατηρεί τη δική του εταιρία  (LiSolutions) και παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συνοικία Άγιος Σπυρίδωνας

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ» ιδρύθηκε το 2017 και είναι η φυσική συνέχεια του συλλόγου «Άγιος Σπυρίδωνας».

Φιλοδοξεί να αναδείξει όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, της γειτονιάς και της συνοικίας με την συνεργασία και υποστήριξη όλων όσων ζουν, εργάζονται και δραστηριοποιούνται, στην συνοικία αλλά και στον υπόλοιπο Δήμο Αγίου Δημητρίου, για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη καθημερινότητα, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

logo-sillogou1
accesslab

ΑccessLab

Η AccessLab ιδρύθηκε το 2017 στην Αθήνα. Αποτελεί μια συνεργασία πολεοδόμων και μηχανικών γεωπληροφορικής με αντικείμενο την παροχή έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της αστικής κινητικότητας.

Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και εργαλείων, αποτελώντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

LiSolutions

Έχει αναλάβει τo web hosting του διαδικτυακού χώρου όπως επίσης το design και development της ιστοσελίδας. Η LiSolutions είναι μία επιχείρηση με υπευθυνότητα απέναντι στον πελάτη. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και δίνει λύσεις σύμφωνες με τις τελευταίες ενημερώσεις στον χώρο.