Μια ιδέα… με πολλές δράσεις
Η διαδικτυακή πλατφόρμα nevronas.gr είχε και έχει ως βασικό στόχο την συγκέντρωση όλων των δεδομένων και πληροφοριών εκείνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε Άτομα με και χωρίς Αναπηρία γύρω από την Υγεία, την Εκπαίδευση, την Τεχνολογία, τα Νομικά δικαιώματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη.
Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα της ομάδας μας παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο αλλά πρόκληση!
Με την παρουσία μας και την Συμπεριληπτική θεματολογία μας, στοχεύουμε στην διάδραση και την συνάντηση Ανθρώπων με Αναπηρία, Ευπαθών Ομάδων, Συλλόγων, Φορέων, Επαγγελματιών Υγείας – Εκπαίδευσης – Αθλητισμού και Τεχνών, Εταιριών με προϊόντα υγείας και υπηρεσίες, συντελώντας στη δημιουργία του χώρου εκείνου, που είναι απαραίτητος για την εφαρμογή και την ιδέα της Συμπερίληψης και του σεβασμού στην ανθρώπινη ποικιλομορφία
Το πεδίο Έρευνας και Δράσεων του nevronas.gr…
Κινούμαστε σ’ ένα ευρύ φάσμα που καλύπτει με την Αρθρογραφία, τις Συνεντεύξεις, το NevronasTV, την Ειδησεογραφική Επικαιρότητα, τα Νομικά και Δικαιωματικά Θέματα των ΑμεΑ στην υγεία, την εκπαίδευση, τις ιατρικές και τεχνολογικές εξελίξεις, την κάλυψη και υποστήριξη Συμπεριληπτικών αθλητικών δράσεων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και φυσικά την Προσβασιμότητα.
Θεωρούμε ότι η Προσβασιμότητα είναι το κυρίαρχο εργαλείο για την επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων και η απάντηση στις προκλήσεις της αναπηρίας.
Γι’ αυτό και σε συνεργασία με άλλες ομάδες στους χώρους της Εκπαίδευσης, Τεχνολογίας, Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Αθλητισμού, εντοπίζουμε, δημιουργούμε και εξελίσσουμε τα “εργαλεία” εκείνα που κάνουν τους ανθρώπους με αναπηρία λειτουργικούς και την ζωή προσβάσιμη σε αυτούς. Στην ομάδα μας που αποτελείται και από επαγγελματίες υγείας και
εκπαίδευσης, γνωρίζουμε εμπειρικά ότι δεν υπάρχει προοπτική για τα ΑμεΑ, αν δεν εδραιωθεί η Προσβασιμότητα… ο, επί της ουσίας, μοχλός της λειτουργικότητας.
Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική
Nevronas Team
Ο Νίκος Παγίδας σπούδασε στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙΑ) Τμήμα Εργοθεραπείας. Δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας από το 2004, σε κέντρα αποκατάστασης, διημέρευσης, εκπαίδευσης, ειδικών θεραπειών και κατ΄ οίκον συνεδρίες.
Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική αναπηρία, αυτιστική συμπτωματολογία και δυσπροσαρμοστικές συμπεριφορές.
Είναι ο εμπνευστής της ιδέας του nevronas.gr, οργανώνει και συντονίζει τις προσπάθειες της ομάδας.
Από το 2019 έως και το 2022, ήταν συμπαρουσίαστής στην ραδιοφωνική εκπομπή OpenMind, δίνοντας μικρόφωνο στα Άτομα με Αναπηρία και στις ευπαθείς ομάδες.
Bachelor οf Arts στην Ψυχολογία. Master οf Arts- Ειδικότητα στην Ψυχολογία του Νοητικά Υστερημένου Ατόμου. Keele University-Αγγλία. Μέλος του Συλλόγου Βρετανών Ψυχολόγων-B.P.S. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους. Πιστοποίηση στην σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Πυξίδα”, της SHL Hellas (νυν Evalion).
Πολυετής εμπειρία στην αξιολόγηση και θεραπεία δυσπροσαρμοστικών συμπεριφορών, ατόμων (όλων των ηλικιών) με νοητική υστέρηση και αυτισμό, με χρήση μεθόδων γνωσιακής, συμπεριφορικής προσέγγισης. Υποστηρικτική Συμβουλευτική γονέων, παιδιών με νοητική υστέρηση και αυτιστική συμπτωματολογία.
Υπήρξε αρχισυντάκτρια της Ραδιοφωνικής Εκπομπής OpenMind Radio. Με τις γνώσεις και την εμπειρία της, καθοδηγεί την ομάδα στα θέματα που αφορούν το περιεχόμενο του site και επιμελείται την αρθρογραφία.
Σπούδασε στο τμήμα ‘Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών’ του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Έχει Master από το τμήμα ‘Επικοινωνία και Ρητορική των Μέσων’ της Παντείου. Επιπλέον σαν ανάγκη έκφρασης της καλλιτεχνικής φύσης ήρθαν οι σπουδές της πάνω στο ‘fashion design and styling’.
Έχει λάβει μέρος σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και τις ευπαθείς ομάδες. Ιδρύτρια εταιρείας ρουχισμού και creative director σε fashion projects.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στους τομείς του Μarketing και της επικοινωνίας για τους οποίους είναι και επικεφαλής στο nevronas.gr.
Αισθάνομαι, βιώνω εξωτερικεύω – συναισθήματα. Γελάω, κλαίω, πονάω, μαθαίνω – κάθε μέρα. Αναθεωρώ, αναζητώ, ψάχνω, δέχομαι – νέες απόψεις βοηθάω, δέχομαι – βοήθεια. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω. Επιβραβεύω, παροτρύνω, προσπαθώ, αναγνωρίζω – τα λάθη μου. ζητώ συγνώμη, συγχωρώ. Αγαπώ, μοιράζομαι, αποδέχομαι. Αισθάνομαι, εξωτερικεύω χαίρομαι, γεννώ, ζω Είμαι άνθρωπος.
Η Γιώτα Ευσταθίου είναι απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Παλαιότερα παρέδιδε θεατρικά μαθήματα στην Ακαδημία πολιτών.
Δάνεισε τη φωνή της σε αρκετά παιδικά ηχογραφημένα παραμύθια και έχει δουλέψει σε θέατρο, κινηματογράφο, τηλεόραση. Σκηνοθετεί παραστάσεις ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και ενήλικες.
Είναι υπεύθυνη για τον τομέα Διασκέδασης – Ψυχαγωγίας της ομάδας του nevronas.gr, αναδεικνύοντας το πόσο πολύ σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή μας.
Ο Πάνος Πριστούρης, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του προπτυχιακό και μεταπτυχιακό τίτλο στην Πληροφορική, είναι Εικαστικός και χαράκτης. Αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών τεχνών και επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, της Σχολής Καλών Τεχνών, το 2019. Εκπόνησε την πρακτική του άσκηση στο εργαστήριο εκτύπωσης και μεταξοτυπίας “Print Club Torino”, στο Τορίνο.
Από το 2020 εργάζεται ως αναπληρωτής εικαστικός στην Α’ & Β’Βάθμια εκπαίδευση, σε ΔΙΕΚ, παραδίδει workshop και εργαστήρια χαρακτικής σε όλες τις ηλικίες. Παράλληλα συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και φεστιβάλ ως επιμορφωτής με την τελευταία του συμμετοχή στο Φεστιβαλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών Nevronas FESTival, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Στο ενεργητικό του μετρά 5 ατομικές εκθέσεις ενώ έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον 20 ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η έκθεση «Η Πορεία της Γραμμής» που πραγματοποιήθηκε στο Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών τον Ιούνιο του 2022, αποτέλεσε την πρώτη πλήρως προσβάσιμη έκθεση στην Ελλάδα με χαρακτικά έργα. Έχει συνεργαστεί με φορείς όπως «Messolonghi By Locals», ΚΔΑΠ ΜΕΑ Μωβ Πυξίδα, MYARTIST, NEVRONAS κ.α. ενώ παρουσίασε την τελευταία χαρακτική δουλειά του στον χώρο της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, ΕΚΤόΣ, με τίτλο “ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”.
Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών. Ασχολείται ενεργά με την επιμέλεια εκθέσεων. Ζει και εργάζεται στη Ρόδο.
Δουλειά του μπορείτε να βρείτε τόσο στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.panospristouris.com, όσο και στα social media.
Είχα την χαρά να ολοκληρώσω σπουδές (BSc in Marketing από το University of Indianapolis, HND in Multimedia programming κ.α.) σε θέματα που με ενδιέφεραν. Οι σπουδές αυτές με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο γύρω μου. Παράλληλα όμως, πάντα εξερευνούσα και πειραματιζόμουν με τις σχετικές με την εικόνα, τέχνες. Ζωγραφίζω, ασχολούμαι με την φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια παθιάστηκα με το βίντεο.“Οι οπτικές τέχνες με βοηθούν να καταλάβω καλύτερα τον κόσμο μέσα μου και να βρω την ισορροπία μου.”
Συγκεκριμένα έχω ασχοληθεί φωτογραφικά με: Θέματα Pop & Urban κουλτούρας, φωτογραφίσεις βιομηχανικών εγκαταστάσεων, φωτογράφιση προϊόντων, εταιρικά events, μόδα, εξώφυλλα βιβλίων (έχω κάνει και επιμέλεια), αρχιτεκτονική φωτογραφία.
Ο Βασίλης Καββαδίας γεννήθηκε στην Κέρκυρα και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων, με εξειδίκευση στη Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων.
Έχει πολυετή εμπειρία σε πωλήσεις και σε τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, κάτι το οποίο του προσφέρει άνεση στην επικοινωνία.
Το ενδιαφέρον του σε θέματα αναπηρίας, τον έκαναν να γνωρίσει το nevronas.gr και το έργο του. Η διάθεση του να βοηθήσει ενεργά, είχε σαν αποτέλεσμα να ενταχθεί στην ομάδα του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας από τον Ιανουάριο του 2022.
Η συμμετοχή του στο back office ενός απαιτητικού τμήματος, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργία του, έχει δώσει νέα ώθηση και δυναμική.
Η Νάνσυ Παναγουλοπούλου σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ.
Ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του ΕΚΠΑ.
Έχει λάβει επιπλέον μετεκπαίδευση τόσο στο κομμάτι της μετάφρασης και του υποτιτλισμού, όσο και πάνω στο γραπτό λόγο και το digital marketing. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση, το editing, τη διαχείριση social media και την αρθρογραφία.
Συνεχίζει τις μεταφράσεις αλλά πλέον κυρίως αρθρογραφεί σχετικά με τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, την κουλτούρα, την κοινωνική επικαιρότητα και φυσικά για θέματα υγείας.
Γειά σας. Εγώ είμαι ο Γιάννης, ετών 55. Παλεύοντας με τους δαίμονές μου αποφάσισα να σπουδάσω και να ασχοληθώ με την Φροντίδα – Υποστήριξη Ατόμων με Αναπηρία. Σπούδασα σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. και έκτοτε εργάζομαι ως βοηθός ΑμεΑ.
Να προσθέσω επίσης ότι ανήκω, ως εθελοντής, στις οικογένειες του Nevronas και στην Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινωνική Κουζίνα Μοναστηράκι.
Ο Κωνσταντίνος Λαλιώτης είναι ιδρυτής της AccessLab και υπεύθυνος για την επιχειρηματική στρατηγική της. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στις σχέσεις μεταξύ αστικού χώρου, δικαιοσύνης και σχεδιασμού υπό το πρίσμα της τεχνολογίας. Διαθέτει εμπειρία στο team leadership και δραστηριοποιείται παράλληλα ως μέντορας καινοτόμων φοιτητικών σχημάτων.
Εκπαίδευση: Χωροταξία – Πολεοδομία (ΑΠΘ) | Διοίκηση Επιχειρήσεων (mini MBA IDC Herzliya & ELTRUN ΟΠΑ)
Απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων του ΑΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής). Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της τηλεόρασης στο κομμάτι των Digital Media.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι έχει εργασθεί, MTV & Nickelodeon, MAD TV, Primemedia. Από το 2017 διατηρεί τη δική του εταιρία (LiSolutions) και παράλληλα συνεργάζεται με μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η AccessLab ιδρύθηκε το 2017 στην Αθήνα. Αποτελεί μια συνεργασία πολεοδόμων και μηχανικών γεωπληροφορικής με αντικείμενο την παροχή έξυπνων λύσεων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της αστικής κινητικότητας.
Δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών και εργαλείων, αποτελώντας έναν αξιόπιστο συνεργάτη για οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις και ιδιώτες.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.